Online dramske radionice

Primarni cilj radionica je održavanje dramskih aktivnosti kojima potičemo kreativnost i maštu naših polaznika, a kroz vježbe i igre razvijamo komunikativnost i samopouzdanje.

Opis projekta

Sa Smješkom u kazališni svijet

Nositelj ovog projekta je UOKD Smješko sa sjedištem u Zagrebu, projekt je sufinanciran od Zaklade Hrvatska za djecu. Svrha projekta je edukacija djece putem kazališnog izričaja.
Projekt je zamišljen kao kombinacija održavanja online dramskih radionica za djecu i mlade i gostovanja sa kazališnim predstavama „Mrduljaš: „Mogu, hoću-znam“ i Vicković/Hadži-Manev: „Naš zeleni svijet“.
Radionice i predstave će se održavati u periodu od početka siječnja 2024. godine do kraja rujna 2024. godine.

Uz odabranih 10 ruralnih destinacija gdje se odvijaju predstave, također će se odvijati i edukativne radionice sa djecom sa ciljem edukacije djece, kako o njihovim pravima i mogućnostima tako i očuvanju okoliša.

Misija projekta

Misija projekta je uključiti djecu i mlade širom Hrvatske u online dramske radionice i u gostovanju kazališnih predstava te dodatno proširiti kvalitetnu edukativnu komunikaciju sa djecom kroz kazališni izričaj o temi iz predstave uz edukativne radionice.

Cilj projekta

Kroz provedene radionice doprinosi se cilju progovaranja o mogućnostima i pravima djece i mladih, a prema Konvenciji o pravima djeteta, kao i Konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom. Također, progovaranja o temi onečišćenja okoliša na način prilagođen djeci.

Planirani sadržaji
Aktivnostima do pozitivnih učinaka

U planiranju sadržaja imala se na umu činjenica da sudjelovanje osoba u umjetničkim i kulturnim aktivnostima ima dokazane brojne pozitivne učinke na fizičko i mentalno zdravlje, te da doprinosi osobnom razvoju i poboljšanju kvalitete života.

Fizičko i mentalno zdravlje

Poboljšanje kvalitete života

Razgovori

Kreativnost i mašta

Vježbe tijela

Izrađivanje predmeta

Mišljenja i ideje

Pisane vježbe

Čitaće i glumačke probe

Posljednje dodano
Objave i novosti