Online sa Smješkom – dramske radionice za djecu i adolescente

Kao nastavak prošlogodišnjeg projekta “Online sa Smješkom”, ove godine započinjemo sa kombinacijom dramskih online i uživo radionicama za djecu i adolescente. Cijeli projekt i ovaj put sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Projekt se bavi razvojem novih sadržaja, ne samo kulturnog već i edukativnog ali i terapeutskog karaktera. “Smješko” ovim projektom želi ponuditi nastavak uspješnih online radionica, kojima su ovaj put omogućena izvođenju i u fizičkom prostoru. Sudionici radionica moći će aktivno sudjelovati kroz diskusije, govorne vježbe, izrađivanjem predmeta, snimanjem, pisanjem i još mnogo čime.

U samom cilju nam je ojačati socijalne vještine, interes za kulturu, a s obzirom na pandemijske okolnosti, prvenstveno nam je u cilju imati pozitivan učinak na mentalno zdravlje djece i mladih.

Pripremili smo tri radionice, kroz 8 termina, u različitim mjestima te prilagođenih određenim dobnim skupinama s obzirom na sadržaj.

Dramska radionica “Mali princ”, namijenjena je za učenike 5. – 7. razreda osnovne škole izvoditi će se u osnovnoj školi na području grada Duga Resa, a biti će pod vodstvom Danijela Radečića. Radionicu “Priča u lutkarskoj video animaciji”, voditi će pak Lidija Kraljić, a izvodit će se će u Petrinji. “Smješkom protiv treme” naziv je treće radionice pod vodstvom Monike Mihajlović a, namijenjena je mladima iz Zagreba.

Provedbom ovog projekta nadamo se održati dramske aktivnosti kojima potičemo kreativnost i maštu, no i nadograđujemo samopouzdanje i komunikativnost kod djece i adolecenata.