11/12/2020

Nemaš pojma, Grizlijane! (5+)

Lokacija i vrijeme održavanja:

Predstava je  nastala na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

Predstava je mali mjuzikl za djecu, a govori o razmaženom i nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila njegova mama, pa sam ništa nije znao napraviti. Ipak, jednom kada je krenuo u svijet, malo po malo sve je naučio.

Ova priča metaforički prikazuje s kakvim se sve problemima susreće svaki od mališana pri polasku u školu, kada mora naučiti postati samostalniji i prihvatiti odgovornost, iako bi radije ostao kod kuće na brizi svojim roditeljima. Tako je i medvjedić Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega. To prvo prepoznaje mama, koja mu prestane davati sve što mu treba, kako bi se i on odvažio i sam krenuo u svijet i postao samostalniji. Grizlijan upravo to i radi – pokušava se snaći, odnosno sam pronaći nešto za ručak. Pokušao je sam uhvatiti ribu, pticu ili možda ukrasti pokoje jaje, ali nije mu ništa polazilo za rukom. No u zanimljivim susretima i razgovorima sa Krokodilicom, Vranom, Ribom, Lisicom i Krijesnicama dolazi do novih životnih spoznaja i postaje samostalniji….

                               Režija: Ivana Peroš

                               Glume: Mirko Ilibašić,Lidija Kraljić,Monika Berberović

Trajanje: 45 minuta