11/11/2020

Ljubav ili smrt (10+)

Lokacija i vrijeme održavanja:

Trajanje predstave: 45-50 min

Prema istoimenoj knjizi Ivana Kušana
Dramatizacija: Ladislav Vindakijević
Režija: Renata Carola Gatica
Scenografija: Dinka Jeričević
Asistentica: Petra Held

Glume:
Sven Mađarević
Luka Juričić
Helena Kalinić
Tomislav Krstanović

Radnja predstave prati glavnog junaka slavnih Kušanovih romana Ratka Milića Koka, kroz ljubavne avanture, koje se poklapaju s velikom nogometnom utakmicom između Zelenog vrha i Crnog puta.
Tko će pobijediti? Hoće li Ratko Milić, zvani Koko postati najveći golman svih vremena? I na kraju najvažnije pitanje – Tko je Ana Mozer?
Doznajte u ovoj uzbudljivoj predstavi!

O predstavi su rekli…

“Zadarski osnovnoškolci, uzrasta od 10 do 14 godina s velikim su zanimanjem pratili radnju romana na kazališnim daskama. Ratko Milić zvani Koko i Ana Mozer potpuno su im zaokupili maštu. Uzbudljive nogometno-ljubavne peripetija gdje je sretan kraj upitan oduševile su zadarske učenike i dojma smo da će nastaviti dolaziti u kazalište.”
– Zadarski listopad

“Tko je Ana Mozer? Što ona ima s najpoznatijim likom Kušanovih romana – Ratkom Milićem, zvanim Kokom? Hoće li Zeleni vrh pobijediti Crni put ili će biti obratno? Odgovore na ova pitanja saznali su učenici petih i šestih razreda na predstavi „Ljubav ili smrt“ kazališta „Smješko“ iz Zagreba koju su pogledali u četvrtak 14. 2. u Domu kulture Bjelovar. Sjajni glumci: Sven Mađarević, Luka Juričić, Helena Kalinić i Tomislav Krstanović poklonili su nam odličnu predstavu za Valentinovo!”
– I. OŠ Bjelovar