08/10/2020

Ježeva kućica

Lokacija i vrijeme održavanja:


Trajanje predstave: 45 min

Prema istoimenoj knjizi Branka Ćopića
Redateljica: Tea Gjergjizi
Scena, lutke i kostimi: Gordana Krebelj
Glazba: Hrvoje Hegedušić
Korepetitor: Ljerka Šemeš

Glume:
Maja Kovač/Mirta Zečević 
Helena Kalinić
Hrvoje Zalar/Danijel Radečić

Ježurka Ježić ponovno luta!

KD “Smješko” pripremilo je za svu djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta predstavu o Ježurki Ježiću, slavnome lovcu, prema svima poznatom tekstu Branka Ćopića: “Ježeva kućica”.
Predstava je mali mjuzikl, a glazba je originalna glazba iz audio zapisa, nastalog prije 20 godina, na kojoj su odrasle mnoge generacije.
Originalni tekst, sjajni glumci i lutke razlog su više zašto ovu predstavu vrijedi pogledati.

Na lak, igriv način djeca zajedno s poznatim likovima odlaze u svijet šume koja nije samo ispričana priča, ona je i puna korisnih savjeta o dobroti, o ljubavi prema svom domu, tako da uz zabavu djeca upoznaju svijet kazališta i književnosti na neposredan način.

O predstavi su rekli…

“Vedra, zabavna, ali i poučna predstva Ježeva kućica oduševila je klince. Ozarena lica, osmjesi razvučeni od uha do uha, pjesma na usnama i glasan pljesak najbolji su dokaz da je Društvo “Naša djeca” odabralo dobar način obilježavanja netom okončanog Dječjeg tjedna.”
– DND Klanjec

“Prepuna dvorana Doma kulture toplo je pozdravila glumce Dječjeg kazališta „Smješko“ iz Zagreba, koji su u subotu u jaskanskom Domu kulture izveli predstavu „Ježeva kućica“ Branka Ćopića. Vrlo dinamična predstava s puno songova oduševila je i male i velike gledatelje koji su dvoranu Doma kulture ispunili do posljednjeg mjesta.”
– CZK Jastrebarsko